top of page
Search
  • Writer's picture

Respirem el mar

Contemplar la bellesa del mar i la seva força em resulta terapèutic. Quan està en calma em relaxa i em dona serenor, quan està agitat em resulta hipnòtic veure’l des de la distància i de la seguretat que em dona trepitjar terra ferma. Respirar-lo es converteix en una medicina que no em canso de recomanar. I si respirem de manera conscient davant del mar incrementem els beneficis que aquesta pràctica aporta a la nostra salut integral.

  • Físicament, la respiració conscient fa que arribi més oxigen a totes les cèl·lules del cos i, per tant, que tots els òrgans funcionin millor. Amb la respiració ens nodrim d’energia i també s’eliminen toxines.

  • Mentalment, si posem l’atenció en la respiració, la ment es calma i ens ajuda a viure el present.

  • Hi ha una relació directa entre pensament, emoció i respiració. Amb la respiració conscient podem acollir el que sentim, les emocions i fins i tot transmutar-les.

  • La respiració és un pont entre el conscient i l’inconscient i facilita una connexió espiritual de formar part de la immensitat del mar i de l’univers.

I a tots aquest beneficis s’hi suma el fet de respirar la brisa marina:

  • normalment l’aire és més pur i menys contaminat al costat del mar.

  • la seva humitat és beneficiosa per a les vies respiratòries.

  • podem incorporar tots els nutrients de la brisa: iode, oligoelements, ions negatius…, a través de la respiració conscient.

I tot això es pot dur a terme individualment i d’una manera senzilla, és una eina a l’abast, perquè la respiració la portem sempre a sobre i la major part del dia funciona de manera autònoma. De les més de 20.000 respiracions que han comptabilitzat que fem al llarg del dia, quantes en diries que fas de manera conscient?

La respiració és vida, per tant el mitjà per obtenir l’energia vital. Després de respirar el mar ens sentim renovats, relaxats, amb una agradable sensació de benestar, de més bon humor i amb més autoestima.

Mercè Pascual

Psicòloga clínica i màster en psicologia comunitària. Professional de Renaixement-Respiració conscient.


57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page